T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / TOSYA - Fevzipaşa İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

         Fevzipaşa İlkokulu’ nun tarihçesi Tosya'da ilk açılan Rüştiye Mektebi'ne kadar dayanmaktadır. 1914 yılında bugünkü belediye Modern Çarşı'sı diye anılan yerde var olan Rüştiye Mektebi'nin binasında altı sınıflı, Merkez 1. Erkek Mektebi adıyla ilköğretimin başladığı bilinmektedir. 1924 yılında bu okulun adı "FEVZİPAŞA OKULU" olarak değiştirilmiştir.

         Fevzipaşa Okulu ile birlikte o yıllarda Tosya'da bugün ki Karagüle Parkı'nın olduğu yerde Sakarya Mektebi, şimdiki Sakarya Ortaokulu’ nun olduğu yerde de Anadolu Mektebi vardı. 1939 Erzincan Depremi'nde Modern Çarşı'nın yerindeki Fevzipaşa Okulu'nun hasar görmesi üzerine okul Sakarya Mektebi binasına taşınmıştır. Sakarya Mektebi de Anadolu Mektebi'nin bulunduğu şimdiki yerine taşınmıştır. Boşaltılan eski Fevzipaşa Okulu'nun yerine 1945'te İnönü Mektebi açılmış. Bu okulun adı da 1952 yıllarında Abdurrahman Paşa Okulu olarak değiştirilmiştir. Dolayısı ile şimdiki Fatih İlköğretim Okulu eski İnönü ve Abdurrahman Paşa okulunun devamı olmalıdır.

         Tahta Mektep diye anılan Karagüle Parkı'ndaki Fevzipaşa İlkokulu 1967 yılına kadar burada eğitim-öğretime devam etmiştir. 1967 yılında şimdiki binasına taşınan okulumuz İlçemizin Fevzipaşa Mahallesi, Makarna Sokağının girişinde 2554 m² alan üzerine kuruludur. Binamızda iki ana sınıfı, 14 derslik, 1 Müdür Odası, 1 Müdür Yardımcısı Odası,1 Öğretmenler Odası vardır. Okulumuz, iki katlı olup, doğal gaz ile ısınmaktadır. Okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 1 Öğretmenler Odası 17 Öğretmen, 2 Hizmetli ve 232 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuzun ikamet alanı; Fevzipaşa Mahallesi, Camiatik Mahallesi, Hacı Pir Mahallesi, Hacı Kemal Mahallesi, İlyas Bey Mahallesi , İbni Selim Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Hocaimat Mahallesi'ni kapsamaktadır.

          Günümüze kadar okulumuz Tosya eğitim-öğretiminde önemli bir yer tutmuştur. Kayıtlardan bulabildiğimiz kadarıyla Türkiye'nin müzik dehalarından olan Erol SAYAN' dan, ünlü iş adamı Osman MISIRLI' ya kadar pek çok ünlünün diplomasında okulumuzun adı bulunmaktadır. Fevzipaşa İlköğretim Okulu, bundan sonra da başarılı çalışmalarına devam etme azim ve gayreti içerisindedir.

           2012 yılına kadar Fevzipaşa İlköğretim Okulu olarak 8 yıllık eğitim veren okulumuz, 2012 - 2013 eğitim öğretim yılından itibaren 1.2.3.4.sınıflarda Fevzipaşa İlkokulu eğitim vermeye devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.01.2024 - Güncelleme: 29.01.2024 15:53 - Görüntülenme: 25
  Beğen | 3  kişi beğendi